رشد ۲۲ درصدی صادرات میگو در نیمه نخست ۱۴۰۲/ روسیه، مقصد نخست صادرات

دبیرکل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران گفت: ۱۳ هزار و ۵۰۰ تن میگو به ارزش ۶۰ میلیون دلار در ۶ ماهه امسال به کشورهای هدف صادر شده است که نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۲ درصد رشد را نشان می‌دهد.

به گزارش اگزیم نیوز، «علی‌اکبر خدایی» روز سه شنبه در گفت‌وگویی افزود: طبق آمارهای موجود میزان تولید سال گذشته (۱۴۰۱) میگو ۶۰ هزار تن بوده که از این میزان ۳۶ هزار تن به ارزش ۱۸۰ میلیون دلار به کشورهای هدف صادر شده است. بر اساس آمار ۶ ماهه سال گذشته میزان صادرات میگو نزدیک به ۱۱ هزار و ۱۰۰ تن به ارزش نزدیک ۵۰ میلیون دلار بوده است.

این مقام صنفی با بیان اینکه عمده صادرات میگو ایران با سهم ۴۰ درصدی به روسیه با حجم پنج‌هزار و ۸۰۰ تن انجام می شود، اظهار داشت: در این مبادله تجاری امارات سهم ۳۵ درصد و سایر کشورها شامل چین، لبنان، مصر، اسپانیا، فرانسه، انگلستان و کشورهای منطقه سهم ۲۵ درصدی دارند.

خدایی تصریح‌کرد: براساس آمارها در ۶ ماهه گذشته چهار هزار و ۶۶۰ تن میگو به امارات، یک‌هزار و ۸۵۰ تن به چین و بقیه به سایر کشورهای هدف صادر شده است.

برآورد تولید ۴۰ هزار تن میگو در سال جاری

دبیرکل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران گفت: امسال به دلیل بروز بیماری AHPND (نکروز حاد هپاتوپانکراس، یک عفونت باکتریایی) در برخی مزارع پرورشی برآورد می‌شود که تولید میگو نزدیک‌به ۴۰ هزار تن باشد که نسبت به سال گذشته حدود ۳۰ درصد کاهش نشان می‌دهد. البته هنوز آمار نهایی از برداشت میگو اعلام نشده است و امیدواریم این رقم افزایش یابد.

وی با اشاره به اینکه بیماری AHPND اکنون در همه جای جهان شایع است، افزود: این بیماری سال گذشته وارد مزارع پرورشی میگو استان هرمزگان شد که تلفات به همراه داشته است و تلاش شد که امسال این بیماری در مزارع استان کنترل شود.

خدایی اظهار داشت: امسال مزارع پرورشی استان بوشهر نیز تحت تاثیر این بیماری قرار گرفته‌ که همین مساله باعث کاهش جدی تولید شده است.

خدایی تصریح کرد: بخش عمده میگوی کشور در دو استان هرمزگان و بوشهر با سهمی بین ۸۰ تا ۸۵ درصد تولید می‌شود که از این میزان نیز ۵۰ درصد تولید میگو مختص به استان بوشهر است، بنابراین کاهش تولید در این استان در تولید نهایی این محصول تاثیر بسزایی داشته است.

وی براین باور است که در حوزه آبزیان بحث پیشگیری بیماری ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است، بنابراین پرورش‌دهندگان باید به طور جدی اقدامات بهداشتی و پیشگیرانه انجام بدهند، زیرا اگر پرورش‌دهندگان هشدارهای سازمان دامپزشکی را جدی می گرفتند شاید استان بوشهر درگیر نمی شد.

دبیرکل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران گفت: طبق دستورالعمل‌ های سازمان دامپزشکی کشور نیاز است که پرورش‌دهندگان اصول بهداشتی را رعایت کنند تا با این بیماری روبه‌رو نشوند و امیدواریم برای سال آینده این موضوع مشکل‌ساز نشود.

خدایی افزود: طبق آمارهای موجود ۱۶ تا ۱۷ هزار هکتار از مزارع پرورشی کشور زیر کشت میگو قرار دارد که بین چهار تا پنج هزار هکتار دیگر در دست بهره‌برداری است که ممکن است سال آینده به بهره‌برداری برسد.

کد خبر 68682

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 3 =